Optimal beliggenhed

Mellem den Ny Lillebæltsbro og Taulov, hvor motorvejen E20/E45 krydser, ligger ét af Danmarks største erhvervsudviklingsområder. Området ligger centralt i Trekantområdet og er attraktivt for placering af virksomheder med stort transportbehov og behov for central placering i forhold til kundeopland.

Inden for en times kørsel fra Taulov når man et opland på ca. 1,8 mio. mennesker, og inden for kun to timers kørsel nås ca. 3,7 mio. mennesker.

Med en placering centralt i Danmark, ved krydset mellem de to store motorveje E20 og E45, med Fredericia Kombiterminal som knudepunkt for godstransport via jernbane og med kun 7 minutters kørsel til Fredericia Havn, bliver Taulov Dry Port centrum for fremtidens transport- og logistik.

En del af EU’s Core Network
Taulov er af EU udpeget som en del af EU’s Core Network – en del af den internationale infrastruktur, der binder Europa sammen. I forhold til samhandel uden for Danmarks grænser ligger Taulov Dry Port optimalt med hurtig adgang til de nordiske lande og den voksende Øresundsregion samt hele Europa via Nordtyskland.

Betydningen af den centrale beliggenhed har altid spillet en afgørende rolle for ADP og med udviklingen af Taulov Dry Port udnytter og udbygger ADP de styrker og kompetencer, som i mange år har sikret, at virksomheder effektivt får gods ind og ud af Fredericia Havn.

Fredericia Havn er med sine 15 meter Danmarks dybeste erhvervshavn. Sammen med en omfattende krankapacitet giver det unikke muligheder for at håndtere de helt store skibe, og via hyppige forbindelser til Hamburg, Bremerhaven, Antwerpen og Østeuropa er der forbindelse til de oversøiske containerruter.

Beliggenheden tæt på effektiv infrastruktur har gjort Taulov til et område med en høj koncentration af transport- og logistikoperatører. Blue Water Shipping etablerer en 12.300 m2 stor godsterminal med åbning i 2016, og området er også hjemsted for andre store transport- og logistikvirksomheder som f.eks. DHL, PostNord, DB Schenker, Danske Fragtmænd og Leman.

Vidste du, at....

  • Taulov Dry Port ligger centralt i forhold til de europæiske trafikkorridorer. Via Danmarks vigtigste kombiterminal i Taulov er der direkte opkobling til det europæiske jernbanenet og gode muligheder for omladning af gods fra jernbanen til andre transportformer.
  • Kombiterminalen i Taulov af EU er udpeget som en del af EU’s Core Network, som er den internationale infrastruktur, der binder Europa sammen.